-->

2013. szeptember 19., csütörtök

2. fejezet

Itt a második fejezet. Még további részeket is fel fogok rakni, de örülnék a kommenteknek. Jöhet hideg-meleg is! ;) Folyamatosan fogom feltölteni a részeket, amint elkészültem velük.
Deana

2. FEJEZET
A Doktornő


- Mond, te semmire se figyeltél a sorozatban oda? - Kérdezte felháborodottan Lissy Davidtől. Már áttúrták a férfi dolgozó szobáját, a nappalit, a vendégszobákat és a hálót is. De semmi eredmény. - Érzékelésszűrő van rajta, de mivel felhívtam rá a figyelmedet, most már észre kell venned. Már, ha a házban van még. Mi az a tárgy, ami amióta az eszedet tudod, megvan? És mindig magaddal hurcolod? - Szegezte a kérdést neki a lány. Talán csak rosszul közelítették meg a kérdést és az óra végig itt volta a szemük előtt csak más formában. Lissy a sorozatban lévő dolgokra fókuszált, talán tévesen.
- Ha zsebóra lennék, hová bújnék el? - Próbált ironizálni Amy, majd bele is belehasított a felismerés és a dolgozószobába rohant vissza. Hamarosan egy nyaklánccal tért vissza, melyen egy nagy medál lógott. Először nem vettek észre semmi furcsát rajta, de ahogy jobban megnézték maguknak, a medál súlya sokkal jobban lehúzta a nyakláncot, mintsem indokolt lett volna.
- Végre megvan! - Kiáltott fel Lissy és az érme után kapott. De hiába fogta meg a medált, a láncot Amy nem eresztette.
- Én találtam meg! Most pedig áruld el miért kellett ez neked annyira? - Csattant fel Amy, de Lissy nem engedte el a lassan fekete zsebórává váló medált.
- Add… már… ide!!! - Szuszogta, miközben kitépte Amy kezéből az órát, a lánc persze elszakadt. Szerencsétlen David próbált lépést tartani az óráért megvadult anyatigrisként harcoló lánnyal, hiszen kezeik össze voltak még mindig bilincselve. Az óra fedele pedig hirtelen felnyílt és fehér, vakító fénye a hozzá legközelebb lévőbe, Lissybe költözött. A lány csak egy halk „Úristen, ne!” kiáltást hallatott, majd a fényesség eltűnt, Lissy pedig ájultan csuklott össze. Szerencsére David elkapta. Eközben a még mindig döbbent Amy azt latolgatta fennhangon, hogy megőrült-e ő is, vagy tényleg ideje hinni mindabban, amit a másik lány mesélt nekik. Apropó Lissy. Látszólag elájult, de David pofoztatásának hála lassan kezdett magához térni. Az első, amit megpillantott, az a fölé hajoló férfi aggódó arca volt.
- Jól vagy? - Kérdezte, mire Lissy csöppet sem nőies módom megragadta a férfit és a levegőbe emelte fél, szabad kezével.
- Szerinted mégis jól kéne lennem? Rossz testbe kerültem vissza! Ezt vissza kell sürgősen csinálnunk mielőtt bárki is rájönne mi történt. Miért kellett kinyitnia ennek az ostoba lánynak az órát?! Időlord emlékezet óta nincsenek női időlordok Gallifreyn. Erre most itt van egy! Aki ráadásul én vagyok! Női testben férfi időlord. Belegondolni is rossz. - Lissy, vagyis az időlord a lány testében fel-alá sétált a szobában, teljesen megfeledkezve a kezében lévő Daviddel vagy a mostanra sokkot kapott Amyvel. Végül sikerült kiszakadnia saját gondolatai közül és letette a férfit a földre. Amaz csak akkor nyugodott meg kissé, amikor végre talajt érti ismét a lába.
A Doktornak - jobban mondva jelenleg Doktornőnek - nem volt ideje kivárni, hogy azok ketten megemésszék a történeteket. Most minden perc számított, mielőtt a Dalekek rájuk találnak.
- Amy, te menj el és keresd meg Christ. Valószínűleg erre te vagy a legalkalmasabb személy tekintve, hogy a ma esti Manchester United focimeccsen fogod megtalálni John társaságában. A Mesterre is szükségünk lehet. Hozd el mindkettőjüket az 5-ös számú BBC stúdióba. Én intézem Matt begyűjtését Daviddel. - Adta ki a parancsot, majd a megrökönyödött Davidet maga előtt taszigálva megindult kifelé a házból, magára hagyva a még mindig döbbent Amyt.

4 megjegyzés:

  1. Hú, nagyon izgalmasnak ígérkezik! Siess mielőbb a következővel!

    VálaszTörlés
  2. A fél színészgárdát bevonnod? Hatalmas ötlet.:D Grat, tényleg.:D Lassan már mindenki itt lesz.
    Barrowman, Eccleston, Smith az egész Doctor Who színészpantheon.:D Szép munka, a csavar meg ütött.:D

    De egy kis baki, úgy tudtam, a canon szerint gyakran voltak Time Lady-k, de ha a te realitásodban így van, akkor ok.:D

    De minden tiszteletem a tiéd, hogy egy ilyen csavart eltudtál követni. Alig várom a következő fejezetet.:D

    VálaszTörlés
  3. Érdekes koncepció, jó indítás, mosolyogtató esetek, na és persze David :) ez a rossz-személy-kapja-meg-az-emlékeket dolog meg ütött rendesen :D kíváncsian várom a folytatást, mindenképpen legyen ;)

    VálaszTörlés
  4. Deana, mikor lesz folytatás? :) Egyébként eddig eszméletlen jó! :D

    VálaszTörlés