-->

2013. szeptember 19., csütörtök

1. fejezet

Itt az első fejezet. Még további részeket is fel fogok rakni, de örülnék a kommenteknek. Jöhet hideg-meleg is! ;) Folyamatosan fogom feltölteni a részeket, amint elkészültem velük.
Deana

1. FEJEZET
Kezdeti bonyodalmak



Amy szem forgatva jelezte nemtetszését, majd a hátul parkoló, sötétített üvegű Fordnál megállt.
- És most? - Fordult az összebilincselt pároshoz. David a kezében lévő zakóval takarta a kíváncsi szemek elől a kezüket, miközben Lissy rá irányította a fegyvert. Álcázásnak a lány egy napszemüveget választott, míg Davidnek egy baseball sapka jutott. Úgy tűnt, alaposan felkészült minden eshetőségre.
- Amy, te vezetsz. David pedig hátul fog utazni velem. Csak semmi hülyeség, nem akarok ártani nektek. Ne kényszerítsetek rá, hogy lőnöm kelljen. - Kérte őket, miután kiadta az instrukciókat.
- Kulcsok? - Érdeklődött tettetett közömbösséggel amaz, miközben egyre azon törte a fejét, hogyan is fog kimászni ebből majd. Hamarosan felbőgött a motor és kigurultak az útra, ahol rajongók hada állta útjukat.
- Tudom, hogy őrültségnek hangzik, de be tudom bizonyítani igazat beszélek. - Próbálta megmagyarázni a másik kettőnek Lissy, amíg a biztonsági őrök a tömeget oszlatták. Látta rajtuk, hogy nem csak hogy nem hisznek neki, de most már őrültnek is nézik.
- Persze, ezért kellett hozzá bilincs meg fegyver, mi? - Jegyezte meg epésen Amy.
- Ha egyszer a szép szóból nem értetek?! - Csattant fel Lissy ingerülten. David ebből persze egy kukkot sem értett ebből, lévén magyarul folyt a társalgás. De azért próbálkozott a békítéssel. Ebben valahogy mindig is jó volt, hatni a nőkre.
- Hölgyeim, erre igazán semmi szükség. Kisasszony, ha elenged minket, akkor nem teszünk feljelentést. Ugye Amy? - Kérdezte David a volánnál ülő lánytól.
- Az én nevemben ne ígérgess semmit, jó? Ha rajtam múlik, ez a hibbant liba valami zárt osztályon fog kikötni, nem nálad! Már azt is bánom, hogy megismertem! - Jelentette ki indulatosan, jelenleg ugyanis a hócipője tele volt az egésszel. Lissy idegenvezetőnek és tolmácsnak kérte fel, arról nem volt szó, hogy túszdrámába fog csöppenni. Azonban amikor a pisztoly csövét Lissy ráirányította, úgy döntött nem most kíván harcias amazont játszani. - Szóval… hová lesz a fuvar? Vagy kocsikázzak a városban? Esetleg egyenesen a yardra szeretnél menni? - Érdeklődött feleselve.
- Majd David elnavigál hozzájuk. Szükségünk van az órájára. - Zárta le a dolgot Lissy. David sosem volt az erőszak híve, de nem tudott hatni Lissyre. Más esetben, ha a rajongóival találkozott néhány mondat után a tenyeréből ettek. Bár maga is rajongó volt, mégis megdöbbentette a lány elvakultsága és hite. Még csak nem is brit, mégis igaznak hiszi ezt az egész 50 éves mesét. Egyrészről ezt lenyűgözőnek találta, ezt kár volna tagadni; másrészről viszont megrémítette a dolog. Volt jó néhány elvetemült rajongója, tudta nem egyedi eset a lány példája. De mégis, kevesen merészkednek el eddig. Lissy merőben más volt a többi bugyit, melltartót és plüssállatkákat küldő, David szerelmére áhítozó fanatikus rajongójához képest. Ráadásul Amy nem átallotta kifecsegni a lány nevét, no meg azt hogy Lissy kedvenc Doktora épp a 10. és korábban ódákat zengett Davidről. Ez még inkább bosszantotta a férfit, mert a lány módszeresen kihátrált minden próbálkozása elől. Már az is felmerült benne, hogy Amy szándékosan fordít félre a tolmácsolása során és élvezi e kialakult szituációt. Azonban hamarosan kisült, Lissy is ugyanezt gondolta, mert borzalmas kiejtéssel és nyelvtani érzékkel felépített mondatokban igyekezett maga vázolni miért is történik meg mindez. A lány állítása szerint számos nyomra bukkant, melyek azt igazolják, a Doktor hús-vér, létező illető. Még a sírkövéről is mutatott fotókat, melyeket ő készített. A legmegdöbbentőbb állítása mégsem ez volt, hanem hogy a Doktor nagyon is él és emberré válva bujkál a Földön a Dalekok elől.
- Ez lennék én? - Kérdezte hosszas hallgatás után David. Volt valami Lissy tekintetében, ami miatt egyre inkább kezdett hinni neki a lelke mélyén. Világ életében a Doktor akart lenni és úgy érezte, élete legjobb négy éve volt az, amit Doktorként eltölthetett. Erre itt ez a kissé ugyan bolond lány, de váltig állítja: az, akinek mindig is érezte magát.
David pokolian jó színész volt, olyan átható tekintettel; aminek kevesen képesek ellenállni. Lissynek minden erejét össze kellett szednie, hogy erős maradjon mellette. Pontosan tudta mit fog ez jelenteni, David minden emléke, az egész lénye át fog alakulni és a Doktor valódi személyisége fog a helyébe lépni. Minden, amiért valaha szerette el fog tűnni belőle. Sőt, talán ennél sokkal rosszabb lesz a helyzet és regenerálódni is fog. Ha ezt elárulja a férfinek, talán sosem egyezik bele és nyitja ki önként az óráját. Annak pedig beláthatatlan következménye lehet. Davidnek már volt családja és olyan boldognak tűnt mindig a feleségével. Viszont, ha ő lesz a Doktor nem maradhat velük. Keserű mosolyra húzódott a lány szája, amikor eszébe jutott az a rész a sorozatból, melyben John Smithként éli életét a Doktor. Lissy tudta, hogy nem lehet érzelgős vagy önző, amikor a világ sorsa van a kezében.
- Amint kinyitod az órádat, megérted te is. - Felelte a lány, próbálva nem fecsegni feleslegesen. Lissynek megvolt az a rossz szokása, hogy folyton járt a szája. Ugyanis egyszer-kétszer előfordult, hogy hősnőnk a sok rizsázás és mellébeszélés mellett egy-egy fontosabb információt vagy utalást elejtett. De, a legjobbakkal is megesik az ilyesmi, ha előrébb jár gondolatban, mint a beszédben. Bár a férfi hevesen tiltakozott azt állításai ellen, Lissy mégis meglátta a tekintetében azt a halvány szikrát, ami azt jelezte egy egészen röpke másodperc erejéig végigfutott David fején az a lehetőség is, hogy mi van, ha mégis igazat mondott.
- Megjöttünk! - Szakította félbe a néma szempárbajba fordult diskurzust Amy.

1 megjegyzés:

  1. A párbeszédek elég gördülékenyek, a történet pedig rejtélyes és ötletes. A kedvencem ahogy elképzelem DT képét a kialakult szituáció miatt.

    Amúgy mi történt ezzel a világgal, hogy nem tudnak több ezer év idegen invázióról?

    VálaszTörlés